17:00

KS Bandy

Referat

Referat: Sandvikens AIK Bandy - KS Bandy

Så var det dags för KS bandy att ta sig an SAIK på bortaplan i Göransson Arena. Ett SAIK som fightas för att försöka knipa andraplatsen i serien. KS startade med ett högt utgångsläge och störde SAIK:s uppspel och gjorde att spelet ofta var på SAIK:s planhalva men KS kom sällan till några riktiga avslut. Efter 15 minuter så får dock Emma Ahlander ett läge på vänsterkanten och får iväg ett skott som letar sig in vid Hanna Liws bortre stolpe till 1-0 för SAIK. Resten av halvleken böljar spelet fram och tillbaka och inget av lagen har något direkt övertag i spelet utan man bryter varandras uppspel och för söker ställa om men kommer sällan till några farligheter. KS skapar några halvchanser men har svårt att få bryta igenom SAIK:s försvar och fastnar oftast strax utanför straffområdet. 1-0 står sig till halvlek.
Tidigt i andra halvlek så missar KS lite i försvarsarbetet och en SAIK spelare blir i stort sett fri men Felicia Larsson lyckas täcka avslutet liggandes på isen i straffområdet och domaren blåser straff för SAIK. En straff som Emma Ahlander säkert sätter till 2-0 för SAIK. Efter detta har KS en period när man närmast parkerar på SAIK:s planhalva då man fortsätter ligga högt och störa och bryta SAIK:S uppspel. Men trots att man ofta vinner boll högt upp i banan så har KS svårt att skapa några klara målchanser. Efter 61 minuter får KS en av sina bästa chanser efter ett fint väggspel mellan Wilda Ejderfalk och Lilly Roos där Wilda får iväg ett bra skott som smiter strax utanför SAIKs mål. SAIK gör kort senare 3-0 genom Nerissa Sorsa på en retur och 4-0 på en långboll som friställer Emma Ahlander som gör sitt tredje mål för dagen. Båda lagen skapar många hörnor och i minut 79 så resulterar till slut en hörna för SAIK när Alina Zinkevitch får träff på en vänsterhörna fram till 5-0 vilket också blir slutresultatet. Ett resultat som inte riktigt speglar matchbilden men SAIK är vassare i avsluten och kunde även ställa om med några fina lyft. KS får ta med sig att man matcher SAIK spelmässigt men behöver jobba på att komma till fler farliga avslut.
Redan på tisdag väntar nästa match då KS tar emot Villa hemma på Skarpe Nord.